Tel0763.770.539 | 0748.261.596 | 0314.381.278 | 0731.286.974

Drona – „ochiul din cer” care vede tot

Drona – „ochiul din cer” care vede tot

 

 

Vehiculele aeriene fără pilot, „dronele”, reprezintă cea mai importantă inovaţie din domeniul militar realizată în ultimii ani.

Dacă până de curând dronele erau utilizate doar în teatrele de război, ele ar putea deveni cât de curând omniprezente.

De la agricultură şi arheologie până la jurnalism, dronele promit să transforme numeroase domenii în deceniile următoare,marcând o schimbare fără precedent în viaţa noastră de zi cu zi.

Dacă iniţial dronele erau fabricate în exclusivitate de companiile din domeniul apărării, costul acestora ridicându-se la câteva milioane de dolari,astăzi există pe piaţă numeroase variante, inclusiv drone mici şi ieftine, ce pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului.

Una dintre primele instituţii media care au folosit dronele în cadrul reportajelor a fost ziarul digital The Daily,care a obţinut cu ajutorul acestora imagini video extraordinare în care se putea observa efectul devastator al unei tornade ce a lovit Alabama.

Dronele au fost adoptate şi de către paparazzi, care au descoperit că pot obţine cu ajutorul lor imagini la care altfel nu ar avea acces.

Pe Coasta de Azur, unde îşi petrec vara numeroase celebrităţi, dronele sunt deja un instrument esenţial în arsenalul fotografilor.

De asemenea, noile drone s-ar putea dovedi unelte de vis pentru paparazzi, a caror denumirea provine de la ideea de "insecte bazaitoare", ocazie cu care aceasta metafora va prinde viata. Cateva drone personale sunt deja programate pentru a fi construite anul viitor.

Dispozitivul alimentat cu baterii este echipat cu camere de supraveghere de tip CCTV precum si cu obiective cu detectie termica.

Dronele sunt astfel proiectate incat sa survoleze silentios spatiul aerian si sa transmita in timp real imagini.

JoomShaper